Siirry sisältöön

Avoimet kylät − Suomen suurin kylätapahtuma 8. kesäkuuta

Avoimet Kylät -päivä kutsuu mukaan valtakunnalliseen juhlaan, joka järjestetään 8.6.2024 valtakunnallisesti jo kymmenettä kertaa!  Luvassa on vauhdikasta menoa ja unohtumattomia hetkiä, kun yli 150 000 innokasta kylämatkailijaa valtaa kylät ympäri Suomen. Tapahtuma tuo kylät parrasvaloihin ja lähimatkailukohteiksi, sillä päivä on täynnä kylien lumoa ja elämää. Avoimet kylät -päivänä kylät avaavat ovensa ja järjestävät vierailijoille monipuolista ohjelmaa.

Kemiönsaarella seitsemän kylää osallistuu tapahtumaan. Ohjelman löydät alta. Päivitämme ohjelmaa, mikäli se on tarpeen (muutokset ovat mahdollisia).

Tervetuloa!


Ohjelma

Taalintehdas klo 10−14.30

Muotinäytös, Årets bruksare, Dragspelsklubben ja Tre Primadonnor


Strömma-Dahlby klo 12−15

Kirppis, kahvila, ohjelmaa lapsille, historiaesitys (luento)


Degerdal-Ekniemi klo 14 iltaan asti

Ekniemeläiset ovat talkoilla kunnostaneet vanhaa lossinvartijan tupaa. Tupa valmistuu Avoimet kylät – päivään la 8.6. jolloin vietetään tuvan avajaisia klo 14 alkaen. Avajaispuheita pitävät Ekniemen osuuskunnan puheenjohtaja Marko Tapio ja kunnanjohtajamme Erika Strandberg. Kalevi Kallonen on lupautunut kertomaan lossin historiasta. Olemme myös kutsuneet tilaisuuteen vanhoja lossinvartijoita. Toivotamme kaikki lämpimästi tervetulleeksi avajaisiin muistelemaan yhdessä ja kuulemaan paikan historiasta. Tuvalla kahvitus. Tilaisuuden jälkeen kannattaa käydä tutustumassa kylien historiasta kertovaan valokuvanäyttelyyn Ekniemen lomakylän päärakennuksessa. Avoimet kylät – päivä jatkuu iltaan saakka lomakylässä. Myös KirppiStore on avoinna. Seuraa ilmoitteluamme!


Västanfjärd

10−12 Sirnäsin ja Misskärrin kylien läpi vievä kulttuuripolku avataan
10−14 Tietoa Citynomadi-sovelluksesta K-market Knalliksella
12−16 Käsityöläiskierros

Kulttuuripolku
Västanfjärdin yhdestoista kulttuuripolku Sirnäsin ja Misskärrin kylien kautta avataan lauantaina 8.6.2024. Kokoonnumme Västanfjärdin vanhan kirkon parkkipaikalla klo 10. Retkeen kannattaa varata pari tuntia aikaa. Tapahtuma on maksuton.

Lisätietoja: Helga Rajala, 050 57 33 486

Tietoa Citynomadi-sovelluksesta
Marko Lönnqvist ja iltapäivällä myös Helga Rajala kertovat Citynomadi-sovelluksesta. Jos on hyvä sää, istumme K-market Knalliksen ulkopuolella, ja mikäli sataa, olemme sisällä Knalliksessa.

Käsityöläiskierros
Mitähän Västanfjärdin käsityöläiset puuhaavat? Avoimet kylät -päivänä klo 12–16 sinulla on mahdollisuus vierailla käsityöläisten luona.

Tämä on ensimmäinen kerta, kun Västanfjärdissä järjestetään käsityöläiskierros. Aloitteentekijä Annika Baarman-Sundblom ja viisi muuta käsityöläistä pitävät avoimien ovien päivän ja kertovat tuotannostaan. Voit tehdä kierroksen haluamassasi järjestyksessä iltapäivän aikana. Sisäänpääsy on ilmainen eikä ostopakkoa tietenkään ole. Ehkä inspiroidut harrastamaan itse jotain uutta tai löydät jotain kivaa ostettavaa. Tarkista kuitenkin, minkä maksutavan kukin hyväksyy. Käsityöläiset toivottavat sinut tervetulleeksi värikkäillä ilmapalloilla.

Lue lisää täältä: https://www.kemionsaari.fi/tapahtumat/hantverksrundan/


Björkboda klo 10−15 (Talo avoinna klo 11−15)

Yrttikävely koulun ympäristössä klo 10−11(Sari Kippilä)
Björkbodan sunnuntaikävelijät järjestävät poikkeuksellisesti lauantaikävelyn Björkbodassa. Kävely sisältää tarinoita reitin varrella olevista taloista, paikoista ja niiden historiasta. Lähtö koululta klo 10.

Takakonttikirppis klo 11−15

Vohvelikahvila klo 11−15

Näyttelyt:
Galleria: Mira Kankaanranta ja Silja Uuttula
Salonki: Timo ja Veera Ala-Vähälä,
Aula: Ronja Tammenpää

Synth Camp 2024 -tapahtuma kl. 11−15

Lisätietoja: www.kubu.fi(siirryt toiseen palveluun)


Kemiön keskusta / Vreta klo 11−16

Kirppiskierros kylätoimikunnan toimialueella.

Kirppispaikkojen osoitteet ja aukiolot löytyvät kylätoimikunnan Facebook-sivulta:
https://www.facebook.com/profile.php?id=100063690484957

sekä painettuna versiona takakonttikirppikseltä Wrethallan pihalta tai Villa Landesta 27.5. jälkeen.

Takakonttikirppis Wrethallan (KUF:n) pihalla klo 13−16.

Kaksi uutta näyttelyä Sagalundin museolla klo 11−16.


Kärra klo 11−14

Kirpputori: varaa pöytä (5 euroa per pöytä) sähköpostitse: dragsfjardsuf@auf.fi

Tapahtumassa on arpajaiset ja lounas, mukaan lukien Kerstinin kuuluisa kalakeitto ja saaristolaisleipä sekä kahvi.