Siirry sisältöön

Myytävät kiinteistöt

Kemiönsaaren kunnan myytävänä olevat kiinteistöt löydät koottuna tältä sivulta.

Näytöt sopimuksen mukaan. Myyjä pidättää oikeuden hyväksyä tai hylätä tarjoukset.

Taalintehtaan virastotalotontti

Millaisia ideoita sinulla olisi yhdelle Kemiönsaaren parhaista tonteista? Tartu tilaisuuteen ja investoi Taalintehtaalla!

Kemiönsaaren kunta myy merellistä tonttia aivan Taalintehtaan kylän sydämestä. Tämä kauniin saariston ympäröimä tontti sijaitsee perinteikkäässä ruukkimiljöössä, joka houkuttelee vuosittain runsaasti vapaa-ajanasukkaita ja matkailijoita.

Tontti sijaitsee aivan rannan tuntumassa lähellä palveluja, nähtävyyksiä ja luontoelämyksiä. Tontti on liitetty kunnallistekniikkaan, sähköverkkoon ja kaukolämpöön.

Onko sinulla mielessä konsepti, joka sopisi lähiympäristöön ja jolla saisit vakuutettua meidät tonttikaupoille? Ota yhteyttä ja esittele suunnitelmasi meille! Olemme myös avoimia keskustelemaan tontin mahdollisesta kaavamuutoksesta.

Suunnitelmissamme on tehdä Taalintehtaasta entistä vetovoimaisempi ja elinvoimaisempi. Toivomuksena on, että tontin konsepti täydentää lähiympäristön olemassa olevia toimintoja ja rakennuksia. Tontti myydään valtuuston päätöksellä.

Ota yhteyttä:

Erika Strandberg, kunnanjohtaja
erika.strandberg@kimitoon.fi
050 5715 291

Tontin tiedot:

Tietoa paikkakunnasta

Kemiönsaaren kunnassa sijaitseva Taalintehdas on suosittu matkailukohde ja vapaa-ajanasumisen paikkakunta, joka vetää puoleensa tulomuuttajia. Kylässä järjestetään monipuolisesti erilaisia tapahtumia, ja lisäksi paikallinen yhdistystoiminta ja elinkeinoelämä on aktiivista. Taalintehdas sijaitsee noin tunnin ajomatkan päässä Turusta (n. 85 km) ja Salosta (n. 70 km) ja reilun kahden tunnin päässä Helsingistä (n. 180 km).

Taalintehtaalle kulkee linja-autoyhteys muun muassa pääkaupunkiseudulta, Turusta ja Salosta.

Paikan päälle pääsee erinomaisesti myös meriteitse, sillä se sijaitsee keskeisellä paikalla Paraisten ja Hangon välissä.

Lähiympäristön palveluja

  • vierassatama, kauppalaituri, ravintoloita, kahviloita, hotelli ja muita yöpymismahdollisuuksia, Taalintehtaan suosittu kesätori, elintarvikemyymälöitä, apteekki, Alko, pankkiautomaatti ja huoltoasema
  • Taalintehtaan ruukkihistorian aikaisia nähtävyyksiä (ainutlaatuiset hiiliuunit sijaitsevat aivan tontin vieressä)
  • leikkipuisto, urheilupuisto, luontopolkuja ja näköalatorni
  • rahtisatama ja väylä, jonka kulkusyvyys on kahdeksan metriä
  • toimisto- ja yritystiloja
  • veneiden säilytystä, huoltoa ja muita venealan palveluja
  • kunnan palvelut: mm. etätyöskentelypaikkoja, sosiaali- ja terveydenhuollon lähipalvelupiste, kirjasto, kaksikielinen päiväkoti, koulut (ruotsinkieliset luokat 1–9, suomenkieliset luokat 1–6).

Pjånkis

Kiinteistö

Kemiön entinen päiväkoti, Kirjurintie 2, 25700 Kemiö. Lohkomaton alue kiinteistöistä Tomtbacka (322-414-7-8), Vårdbacka (322-414-7-151) ja Tomtbacka II (322-414-1-62).

Pinta-ala

N. 2 700 m2

Sijainti

Kiinteistö sijaitsee Kemiön keskustassa. Etäisyys Turkuun n. 65 km ja Helsinkiin n. 150 km.

Kemiön keskustasta löytyy Amospuiston ala-aste, suomenkielinen ala-aste, yläaste sekä ruotsinkielinen lukio, terveyskeskus, pankkeja, posti ja päivittäistavarakauppoja korkeintaan 1 km etäisyydellä. Amospuisto, jossa löytyy hienoja nurmikenttiä ja mahdollisuus harjoittaa ulkoilma-aktiviteetteja, löytyy muutaman sadan metrin päästä, kuten myös hienosti merkityt metsäpolut.

Kaavoitus

Alueella on voimassa Kemiön osayleiskaava, joka on hyväksytty 17.6.2014. Tonttia koskeva kaavamerkintä on PY (julkisten palvelujen alue, jolla on erityisiä ympäristöarvoja). Talo on luokiteltu paikallisesti tärkeäksi.

Rakennukset

Pjånkiksessa on kerrosalaa n. 1 172 m2, ja lisäksi kellaritilaa, joka kuluu kerrosalaan.

Rakennus on rakennettu tiilistä, peltikatolla ja luonnonkivi- sekä harkkasokkelilla. Julkisivu on rapattu.

Muuta

Kiinteistö on liitetty kunnalliseen vesi- ja viemäriverkostoon sekä kaukolämpöverkkoon. Vuonna 2011 on tehty kuntotarkastus, ja kiinteistö on salaojitettu kesällä 2011.

Myyntihinta

Tarjouksen perusteella.

Myyjä pidättää oikeuden hyväksyä tai hylätä tarjoukset.

Myynti

Tontin määräala ja kerrosalat ovat ainoastaan suuntaa antavia.

Näytöt

Näytöt sopimuksen mukaan.

Erittelyt