Siirry sisältöön

Jätevedenkäsittely

Vesihuoltolain mukaan vesihuoltolaitoksen toiminta-alueella oleva kiinteistö on liitettävä laitoksen vesi- ja jätevesijohtoon. Vesihuoltolain mukaan voi erityisissä tapauksissa anoa vapautusta liittymisvelvollisuudesta kunnan ympäristönsuojeluviranomaiselta.

Jätevesijärjestelmää ei tarvitse uusia jos:

Seuraavat asiat koskevat niitä, joiden pitää uusia jätevesijärjestelmänsä:

Kartta(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun), jossa vaaleanpunainen alue edustaa suuntaa antavasti 100 metrin etäisyyttä vesistöstä/merestä. Karttapalvelussa näkyvät myös luokitellut pohjavesialueet (violetti täyttöväri).

Jätevesijärjestelmän on täytettävä voimassa olevat vaatimukset, ja sen tulee olla uusittu viimeistään 31.10.2019.
Vaatimuksista on mahdollisuus poiketa, jos jätevesien määrä on huomattavan pieni tai kustannukset ovat kohtuuttoman suuret kiinteistön omistajalle. Lupaa poiketa vaatimuksista voi hakea kunnan ympäristönsuojeluviranomaiselta 31.10.2019 jälkeen.

Jätevesijärjestelmä on korjattava tai uusittava, kun rakennetaan vesikäymälä tai korjataan vesi- ja viemärilaitteistoja sekä tehdään rakennuslupaa edellyttäviä korjaus- ja muutostöitä.
– Puhdistusvaatimuksista ei ole mahdollista poiketa.

Jätevedenkäsittelyä koskeva lomake, joka tarvitaan toimenpideluvan tai rakennusluvan liitteeksi. Mahdollisiin jätevedenkäsittelyä koskeviin kysymyksiin vastaa kunnan ympäristötarkastaja.

Velvollisuus liittyä vesihuoltolaitoksen vesi- ja jätevesijohtoon

Vesihuoltolain mukaan vesihuoltolaitoksen toiminta-alueella oleva kiinteistö on liitettävä laitoksen vesi- ja jätevesijohtoon(avautuu uuteen ikkunaan). Vesihuoltolain mukaan voi erityisissä tapauksissa anoa vapautusta liittymisvelvollisuudesta kunnan ympäristönsuojeluviranomaiselta. Mahdollisiin kysymyksiin koskien jätevedenkäsittelyä vastaa kunnan ympäristötarkastaja.

Ota yhteyttä