Siirry sisältöön

Hitaampaa arkea omassa kodissa

Tervetuloa Kemiönsaareen – idylliseen kaksikieliseen kuntaan, joka tarjoaa mahdollisuuden paeta kaupungista nauttimaan luonnon kauneudesta sekä rauhallisemmasta elämästä. Täällä saatte kokea saariston ainutlaatuisen ilmapiirin, upeat vuodenajat ja meren läheisyyden.

Pariskunta nauttii ulkoilusta laavulla Kemiönsaaressa.

Saaren luonto ja sen viehätys on koettava itse. Kemiönsaari on ihanteellinen paikka hybridi- ja etätyölle, mutta myös työssäkäynti Salossa tai Turussa onnistuu hyvin vaikka linja-autolla. Monet saaren asukkaat työskentelevät jo näin ja nauttivat tasapainosta työn ja vapaa-ajan välillä – sopivan etäisyyden päässä Etelä-Suomen suurimmista kaupungeista!

Hitaamman elämän ja kauniin luonnon lisäksi jokainen on tervetullut osaksi paikallista ja lämminhenkistä yhteisöä! Kemiönsaari tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden asua lähellä merta ja luonnon keskellä, tinkimättä hyvistä palveluista ja liikenneyhteyksien mukavuuksista.

Olipa kyse vauhdikkaasta pyörälenkistä, luontopoluilla vaeltamisesta tai talviuinnista, löydätte täältä monia tapoja olla aktiivisia ja inspiroituneita ympäri vuoden! Löydät saaren luontopolut, uimarannat, ulkokuntoilupaikat ja sadat muut aktiviteetit Kemiönsaaren aktiviteettikarttapalvelusta.

Saaristomme sijaitsee osittain kansallispuistossa ja kuuluu lisäksi myös Saaristomeren UNESCO-biosfäärialueeseen. Rannikkoreitti retkipyöräilyreitti yhdistää Etelä-Suomen kauneimmat luontomaisemat ja ruukkikylät. Kemiönsaaren nähtävyyksiin kuuluvat mm. Bengtskärin majakka, Örön linnakesaari, Taalintehtaan ruukkikylä, Högsåra, Söderlångvikin kartano sekä saaristokylät Rosala ja Hiittinen.

Taalintehtaan Senatsbergetin maisemat

Lue muuttajatarina!

”Kemiönsaari on mielenkiintoinen yhdistelmä perinteistä saaristolaista elämäntapaa, ruukkihistoriaa ja…

Saatat olla kiinnostunut myös näistä: