Siirry sisältöön

Äiti ja Tytär – Riitta Asanti ja Saara Kurkela

Aika:
- klo -
Paikka:
Kulturhus Björkboda
Osoite:
Smedskullavägen 3
Järjestäjä:
Kulturhus Björkboda

Äiti ja Tytär
Riitta Asanti ja Saara Kurkela
26.4.–26.5.2024, Salonki
Kulturhus Björkboda

Riitta Asanti on Vapaasta Taidekoulusta valmistunut taidemaalari. Hänellä on työhuone Kemiönsaarella. Saara Kurkela on tehnyt pitkän uran kuosisuunnittelijana. Yhteisessä näyttelyssä on esillä Äidin maalauksia horisonteista ja vesistä, ja Tyttären originaalipiirroksia painetuista kuoseista, sekä vapaita kuvituksia.

Riitta Asanti:

Olen vuosikaudet maalannut, tuijotellut ja kuvannut horisontteja, taivaan ja maan rajapintoja, ja veden kuvajaisia. Aina vain palaan niiden loputtomiin sävyihin. Askeettisia ja yksinkertaisia. Värien ja valojen vaihtuva vuorovaikutus saa aikaan ihmeellisiä yhdistelmiä, jotka kaikki ovat mahdollisia, jopa neonvärein. Tässä näyttelyssä on niukkoja, öljyvärein levylle maalattuja teoksia sekä akryylivärein pleksille maalattuja värikkäitä töitä. Pleksille maalaaminen on uusi mielenkiintoinen kokemus, sillä maalaaminen tapahtuu ”käänteisesti”. Olen puhtaasti maalari. Maalaan luontoa abstrahoiden. Kauneus ja tunnelma. Valo ja väri.

Saara Kurkela:

Piirrän, piirrän, aina vain piirrän… Olen aina piirtänyt, niin kauan kuin muistan. Se on ollut kiehtovaa ja usein raivostuttavaakin opettelua, tutkimista ja omiin ajatuksiin uppoutumista. Aiheeni tulevat luonnosta, eläimistä ja ihmisistä, lisään joukkoon mielelläni mielikuvitusta – kaikki ei luonnossakaan ole sitä miltä näyttää. Taustalla, kätköissä ja meidän ulottumattomissamme on jotakin niin paljon enemmän.

Tässä näyttelyssä on esillä joitakin kuosioriginaalejani Vallilalle ja Finlaysonille. Kuosin muuttuminen ajatuksesta valmiiksi tuotteeksi on kiinnostava prosessi. Siihen liittyy paljon myös näkymätöntä taustatyötä, kunhan idea kuosista tai teoksesta on ensin hahmottunut ajatuksissani. Selvitän kasvien muinaisia käyttötarkoituksia, myyttejä, kukkien merkityksiä taiteessa, tutkin kasvien anatomiaa, latinalaisia nimiä tai uppoudun symboliikkaan.

Taiteilijat ovat paikalla avajaisissa perjantaina 26.4.2024 klo 18-20

Lisätietoa:
riitta.asanti@gmail.com
www.espoontaidelainaamo.fi
IG: @riitta.asanti

Saara Kurkela
saarainkerie@gmail.com
IG: @saarainkerik & @artwork_by_saara_kurkela

Ilmainen / Gratis

Avoinna / Öppet:
To/Tor: 11:00-17:00
Pe/Fre: 11:00-17:00
La/Lör: 11:00-15:00
Su/Sön: 11:00-17:00

tai / eller: info@kubu.fi