Siirry sisältöön

AVAHTUA:kevät – Myyri Sysivesi

Aika:
- klo -
Paikka:
Kulturshus Björkboda
Osoite:
Smedskullavägen 3
Järjestäjä:
Kulturshus Björkboda

Myyri Sysivesi
AVAHTUA:kevät
26.4.–26.5.2024, Kellari
Kulturhus Björkboda

Ääni-installaatio on tutkimusmatka keväiseen saariston luontoon ja hetkeen pysähtymisen kauneuteen. Erilajisten ääntelijöiden näennäisen sattumanvarainen yhteiskuoro synnyttää jatkuvasti muuttuvan, pyörteilevän sinfonian. Sinnikkään elämän ääntä. Hetkessä ohimenevät, väliaikaiset taideteokset kutsuvat kuulijan pysähtymään, avaamaan korvansa ja inspiroitumaan. Tässä olemassaolossa kaikki pohjautuu havaintoon. Kykyyn aistia ja tulkita mitä tapahtuu. Ja muistatte varmaan mitä kvanttifysiikka sanoo havainnosta. Maailmassa meitä ei kuitenkaan ohjata havaitsemaan todellisuutta vaan haluamaan valmiiksi muotoiltua unta.

Ääniteos koostuu Sysiveden Saaristomeren eri kohteissa tekemistä luontoäänityksistä ja päiväunien rantamaisemasta. Alussa on uni. Voit avata korvasi, sulkea silmäsi ja sukeltaa luukuista ihmeelliseen vaihtoehtoiseen todellisuuteen. Lumoutua. Rentoutua ja antaa itsesi tulla viedyksi saariston kevääseen, tyyneen ja toiveikkaaseen aamuun. Irrottamaan otteesi suorituksesta ja jokaisen minuutin hyötykäytöstä. Joutilas ja utelias kulkija on lopulta kaikkein rikkain.

Myyri Sysivesi on äänitaiteilija, jolla on äänisuunnittelijan koulutuksen lisäksi meribiologin, tutkimussukeltajan ja joogaohjaajan tutkinnot. Luontoäänten ääressä rentoutuminen ja irti päästäminen on hänelle luonteva tapa yhdistää näiden näennäisen erilaisten ammattien tuomat aistinkulmat. Ääni on maailman perimmäinen tapa olla ja ilmentyä. Äänimaisema kuljettaa kokijan tilaan, joka on täynnä tunteita ja mielleyhtymiä. Jooga ohjaa meitä pysähtymään ja avautumaan sisäiselle avaruudelle, jonka näkee parhaiten silmät kiinni. Toisaalta tutkimussukeltajan työ vie paikkoihin, joihin moni ei vaivautuisi. Usein juuri se vihonviimeinen noro pusikossa, jonne on joutunut rämpimään pajukkoisen ryssänpääsuon läpi ja joka ei alkuun edes näytä kovinkaan erikoiselta, onkin lumonnut kauneudellaan ja rauhallaan. Erityisesti akustinen avaruus on näissä paikoissa kiehtova: kerrankin ei ole ihminen ja hänen luottoystävänsä Moottori saastuttamassa äänimaisemaa.

Ilmainen / Gratis

Avoinna / Öppet:
To/Tor: 11:00-17:00
Pe/Fre: 11:00-17:00
La/Lör: 11:00-15:00
Su/Sön: 11:00-17:00

tai / eller: info@kubu.fi