Siirry sisältöön

Isä ja Tytär

Aika:
- klo -
Paikka:
Kulturhus Björkboda
Osoite:
Smedskullavägen 3
Järjestäjä:
Kulturhus Björkboda

Isä ja Tytär
Timo ja Veera Ala-Vähälä
30.5.–30.6.2024, Salonki
Kulturhus Björkboda

Timo Ala-Vähälä on Kemiönsaaren Östanåssa kesiään viettävä tutkija ja kuvataiteilija. Hän on pitänyt omia näyttelyjään ja osallistunut ryhmänäyttelyihin Suomessa ja ulkomailla vuodesta 2015 lähtien. Lisäksi hän vetää elävän mallin piirustustunteja paikallisille harrastajille Helsingin Herttoniemessä.

”Tykkään piirtää niin isolle paperille, mihin vain käsi riittää, nopeasti ja mahdollisimman vähin viivoin. Valokuvaus on minulle uudempi juttu. Kuvasarjassani ”Helsingin talvi”, näytän jokapäiväisiä kulkureittejä, ihmisiä ulkoilemassa tai bussia odottelemassa.” Talviajan arkisia tunnelmia.”

Veera Ala-Vähälä on Lahden Muotoiluinstituutista valmistunut graafinen suunnittelija ja Axxell-ammattikoulun käynyt keramiikka-artesaani. Eläimiä lapsesta asti piirtänyt ja muovaillut Veera tekee nykyään keramiikkaa työhuoneellaan Helsingin Ruskeasuolla. Veeran käsistä valmistuvat pienet, Ceramicdoggies-nimellä tunnetut keramiikkakoirat ja muut eläimet. Kaikki Veeran keramiikkateokset ovat korkean polton kivitavarakeramiikkaa.

“Kubun näyttelyyn olen tehnyt hieman normaalia miniatyyrimittakaavaani suurempia eläinveistoksia. Teosten leikkisiä muotoja on hauska tarkastella kaikista suunnista ja eläinten ilmeet korostuvat. Mitähän tuikean näköinen kissa miettii?”

Lisätietoa:
IG: @ceramicdoggies
IG: @alavahala
timo.ala-vahala@juritele.fi

KULTURHUS BJÖRKBODA
Smedskullavägen 3 FI-25860 Björkboda
info@kubu.fi / kubu.fi / @kulturhus_kubu
+358 041 806 4766

Avoinna: Ke-Su: 11-17(La: 11-15)