Siirry sisältöön

Kätketyt polut, koteloidut ajat

Aika:
- klo -
Paikka:
Kulturhus Björkboda
Osoite:
Smedskullavägen 3
Järjestäjä:
Kulturhus Björkboda

Kätketyt polut, koteloidut ajat
Mira Kankaanranta & Silja Uuttula
Kulturhus Björkboda, Galleria
30.5.–30.6.2024

Mira Kankaanrannan ja Silja Uuttulan yhteisnäyttelyssä Kätketyt polut, koteloidut ajat liikutaan – tai pikemminkin pysähdellään – syrjäisillä seuduilla ja eksytään kasvustoihin. Kaukaiset pihat, jätemäet, polut, merkilliset hahmot ja esineet luovat maiseman, jossa toismaailmallinen ja abstrakti kiertyvät tunnistettavaan ja tutun oloiseen.

Kankaanranta ja Uuttula eivät tunteneet toisiaan ennen näyttelyprojektin alkamista. Alusta asti oli kuitenkin selvää, että heidän teostensa atmosfäärit nousevat samasta maaperästä ja että niitä yhdistää samankaltainen psykologinen lataus. Siinä missä Kankaanranta maalaa paksusti kerrostaen ja kerroksia poistaen, Uuttulan ilmaisu on materiaalisesti kevyempää ja nopeatempoisempaa. Kumpikaan taiteilija ei työskentele tarkoin rajatun suunnitelman ohjaamana, vaan maalaukselliset ratkaisut ja oivallukset syntyvät tekemisen myötä sekä niin kutsuttuja virheitä ja virheiden pakottamia suunnanmuutoksia seuraten.

Mira Kankaanranta (s.1983) on valmistunut kuvataiteilijaksi Saimaan ammattikorkeakoulusta Imatralta 2012. Hän on kotoisin Torniosta mutta asuu ja työskentelee nykyään Salossa, Teijon kylässä. Hän maalaa enimmäkseen öljyväreillä. Kankaanrannan teoksissa toistuu kasvillisuuteen kietoutuneita hahmoja jotka kipeästi kaipaavat sulautumista yhdeksi ympäröivän luonnon kanssa.

Silja Uuttula (s. 1988 Savitaipaleella) on valmistunut taidemaalariksi Vapaasta Taidekoulusta 2022 ja sitä ennen filosofian maisteriksi v. 2015 opiskeltuaan perinteentutkimusta Itä-Suomen yliopistossa. Tällä hetkellä hän asuu ja työskentelee Joensuussa. Kesäisin hänellä on tapana vierailla ja työskennellä Viron saaristossa. Uuttulan keskeisin työväline on öljyväri, jonka lisäksi hän käyttää erilaisia piirtimiä. Juuri nyt hän on erityisen kiinnostunut tilojen, maisemien ja näkymien kautta virittyvistä tunnelmista, jotka viettävät moneen suuntaan. Uuttulan työskentelyä on tukenut Suomen Taideyhdistys.

Taiteilijat ovat paikalla avajaisissa torstaina 30.5. klo 18-20

Lisätietoa:
https://mirakankaanranta.weebly.com/
https://siljauuttula.wixsite.com/silja
IG: @mirakankaanranta
IG: @tuuliansilja

KULTURHUS BJÖRKBODA
Smedskullavägen 3 FI-25860 Björkboda
info@kubu.fi / kubu.fi
@kulturhus_kubu
+358 41 806 4766

Avoinna: Ke-Su:11-17(La: 11-15)