Siirry sisältöön

KEMIÖNSAAREN YSTÄVÄNVIIKKO

Aika:
-
Paikka:
Kimitoön - Kemiönsaari

KEMIÖNSAAREN YSTÄVÄNVIIKKO

KESKIVIIKKO 14.2

Suurin on rakkaus! Bio Pony klo 14.00.
Suurin on rakkaus -esitys pitää sisällään hauskaa jutustelua, musiikkia, laulua sekä yhteislaulua rakkauden hengessä. Esityksen kesto on noin 45-50min.  Esiintyjänä turkulainen näyttelijä Kati Urho, säestys Laura Hurme. Esitys on suomenkielinen. Vapaa pääsy! (Järj. Kemiönsaaren kunta) Lisätietoa(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun)

Film: Greatest Days: Bio Fix, Villa Lande, klo 19.00
Ihana elokuva ystävyydestä, jälleennäkemisestä ja Take Thatista! Rachel ja hänen parhaat ystävänsä viettivät 90-luvulla elämänsä parhaan illan ihailemansa poikabändin konsertissa. Kun Rachel voittaa 25 vuotta myöhemmin liput bändin jälleennäkemiskonserttiin Ateenassa, hän saa tytöt yhteen ja elää uudelleen sekä ystävyyttään että rakkauttaan bändiin. Se on todellinen tyttöjen jälleennäkeminen, joka herättää paljon muistoja ja saa heidät katsomaan tulevaisuutta uusin silmin.

“Greatest Days” on ihastuttava feel-good-musikaali, joka sisältää valikoiman Take Thatin suurimpia hittejä. Vapaa pääsy. Lisätietoa(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun)

Ystävänpäivädisko, Taalintehtaan koulu, kl. 17-19
0-6 luokkalaisille. Disco ja upeita esityksiä samalla lipulla! Tule ajoissa – esitykset alkavat klo 17!
Sisäänpääsy 2€ (käteinen). Kioski (käteinen).

Ohjelma:
Klo 17.00 Jonglööri Niklas Vikman
Klo 17.15 Klovneria- ja nukketeatteriesitys ‘Hölmöläisten hommaa’
Klo 17.45-19.00 Disco!


‘Hölmöläisten hommaa’ -esityksen inspiraationlähteenä ovat suomalaisten rakastamat hölmöläissadut sekä vanhojen mykkäelokuvien valloittava maailma. Nukketeatteria ja klovneriaa yhdistävä näytelmä esittää tunnetuimpien hölmöläistarinoiden ideat uudessa muodossa! Tarinasta ei puutu vauhtia, eikä yllätyksistä ole tingitty! Lisätietoa(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun)

TORSTAI 15.2

Kulttuurikuuri. Yhteisöllisyyttä ja hyvinvointia kulttuurista -seminaari, klo 15.00 – noin 17.30

Seminaarin vieraileva puhuja kertoo kulttuurin ja taiteen vaikutuksesta terveyteen ja hyvinvointiin. Kai Lehikoinen toimii yliopistotutkijana Taideyliopiston tutkimusinstituutissa ja avaa näkökulmia taiteeseen, osallisuuteen ja kulttuuriseen hyvinvointiin.

Seminaarin aikana saamme myös katsauksen siihen, mitä Kemiönsaarella voi tehdä kulttuurin avulla: Punainen Risti esittelee ystävyystoimintaansa, Sagalund kertoo museon vapaaehtoistoiminnasta. Kirjasto ja kulttuuriyksikkö puolestaan nostavat esiin ajankohtaisia kulttuuritapahtumia ja kertoo, mistä löydät harrastuksia ja kulttuuritapahtumia itsellesi, läheisellesi tai yhdessä kulttuuriystäväsi kanssa.
Kuvataiteilija ja väitöskirjatutkija Sara Ilveskorpi kertoo mielenkiintoisesta projektista “Niin se oli! Så va he!”. Hanke toteutettiin yhteistyössä Kemiönsaaren vanhuspalvelujen ja lasten päivähoidon kanssa.

Seminaari on suunnattu senioreille, heidän omaisilleen ja hoitoalan henkilöstölle, mutta kaikki, jotka ovat kiinnostuneita kulttuurin merkityksestä terveellisessä elämässä, ovat sydämellisesti tervetulleita mukaan!
Seminaari järjestetään osittain ruotsiksi ja osittain suomeksi. Tarjoamme seminaarin aikana kahvia ja pientä purtavaa. Osallistuminen on maksutonta, ilmoittaudu etukäteen. Lisätietoa ja ilmoittautuminen tämän linkin kautta.(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun)

KUF revy: He va på tiidn!! Wrethalla, Kemiö, klo 19.00 Liput: 25/15 €
Kuuden vuoden tauon jälkeen Kemiössä on vihdoinkin taas revyyn aika. He va på tiidn!!! esiintyy Kemiön nuorisoseura Wrethalla kymmenen kertaa helmikuussa. Lisätietoa(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun)

PERJANTAI 16.2

Lastenelokuva: Ponyo, Bio Fix, Villa Lande, klo 13.00

Ponyo on kuuluisan anime-ohjaaja Hayao Miyazakin elokuva, joka sopii kaikenikäisille lapsille, mutta joka vetoaa myös aikuisiin. 

Ponyolla on taikavoimia, ja hän on paennut merikodistaan toteuttaakseen halunsa tulla ihmiseksi. Tällä päätöksellä on seurauksia sekä Ponyolle että Sôsukelle, ja se aiheuttaa epätasapainoa maailmaan. Yhdessä nämä kaksi ystävää lähtevät eeppiseen seikkailuun saadakseen asiat kuntoon. Vapaa pääsy. Lisätietoa.(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun)

Lastenelokuva: Henkien kätkemä, Bio Fix, Villa Lande, klo 15.00 

Hayao Miyazakin Oscar-palkittu klassikkoelokuva Henkien kätkemä on jännittävä elokuva 10-vuotiaasta Chihirosta, joka joutuu vastentahtoisesti huolehtimaan itsestään, kun hän eksyy salaperäiseen maailmaan, joka on täynnä henkiä ja muita yliluonnollisia olentoja. Hän saa apua pojalta, joka selittää, että mitä tahansa hän tekeekin, hän ei saa unohtaa oikeaa nimeään, tai hän jää ikuisesti henkimaailmaan. Ikäraja: 7 vuotta. Vapaa pääsy. Lisätietoa.(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun)

Päiväleffa: Ticket to Paradise, Bio Pony, Taalintehdas, klo 14.00

Testaamme Päiväleffa-konseptia ensimmäistä kertaa Bio Ponyssa Taalintehtaassa! George Clooney ja Julia Roberts palaavat valkokankaalle eronneena pariskuntana, joka yllättäen löytää itsensä yhteisestä tehtävästä: estää heidän rakasta tytärtään tekemästä samaa virhettä kuin he aikoinaan.

Lippu paratiisiin on Ol Parkerin (Mamma Mia! Here We Go Again) ohjaama ja Daniel Pipsin kanssa käsikirjoittama romanttinen komedia odottamattoman toisen mahdollisuuden saamisesta. Vapaa pääsy. Lisätietoa(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun).

Elokuva: Myrskyluodon Maija Bio Fix, Villa Lande, klo 19.00
Kauan odotettu Myrksyluodon Maija Tulee Kemiön Bio Fixiin perjantaina 16. helmikuuta. Liput: 8 €. Lisätietoa(siirryt toiseen palveluun)

KUF revy: He va på tiidn!! Wrethalla, Kemiö, klo 19.00 Liput: 25/15 €

Susuwatari työpaja lapsille ja nuorille, Villa Lande, 15.00 – 17.00

Susuwatarit eli nokihahmot ovat avuliaita pieniä hahmoja, jotka huolehtivat taloista Hayao Miyazakin rakastetuissa animaatiotarinoissa. Tule mukaan taiteilija Lisa Robertsin työpajaan ja tee oma susuwatarisi! Osallistuminen on maksutonta. Drop-in. Kaikenikäiset ja -taitoiset ovat tervetulleita. Lisätietoja: lisa.roberts@kimitoon.fiLisätietoa.(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun)

LAUANTAI 17.2

Lastenelokuva Ponyo, Bio Pony, Taalintehdas klo 14.00

Ponyo on kuuluisan anime-ohjaaja Hayao Miyazakin elokuva, joka sopii kaikenikäisille lapsille, mutta joka vetoaa myös aikuisiin.

Ponyolla on taikavoimia, ja hän on paennut merikodistaan toteuttaakseen halunsa tulla ihmiseksi. Tällä päätöksellä on seurauksia sekä Ponyolle että Sôsukelle, ja se aiheuttaa epätasapainoa maailmaan. Yhdessä nämä kaksi ystävää lähtevät eeppiseen seikkailuun saadakseen asiat kuntoon. Vapaa pääsy. Lisätietoa(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun)

Ystävälliset bakkanaalit, Ullman’s Villa, Taalintehdas, klo 17-02

Ystävänpäivän lapsi Jimmy Träskelin järjestää Ullman’s Villassa Taalintehtaalla launtaina 17.2. Ystävälliset bakkanaalit, joiden lämpöön kaikki ovat tervetulleita juhlimaan ystävyyttä ja rakkautta keskellä talven kylmyyttä.

Träskelin on kutsunut joitain ystäviä lavalle kanssaan, ja näyttäisi siltä, että luvassa on musiikkia koko illan täydeltä: esiintymässä ovat muun muassa yhtyeet The Worn Soles, Them Three Leprachauns, Oscuro Velo, Turvalan uunilla, Super Trad Bros, Tres Goodmans, Pappilan wanhat nussukonstit sekä DJ Kimitobo. Bakkanaaleissa usein viini virtaa – näin voi toki tapahtua nytkin, mutta virratkoon meidän bakkanaaleissamme ennen kaikkea ihmisiä yhteen saattelevat lempeät sävelet!

Pue siis kernaasti päällesi jotain vaaleanpunaista tai -punertavaa, ja kilistellään ja lauletaan Ystävällisissä bakkanaaleissa! Lisätietoa(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun)

Ilkkan pilkki – ulkoilutapahtuma 

Masuuninjärven jäällä, Lemibrovägen, klo 11-13
Tapahtuma koko perheelle ison masuuninjärven jäällä. Dalsbruks sjöscouter tarjoaa grillimakkaraa.

Rauhan manifestaatio, Söderlångvik, 17.2 klo 12

Haastamme kaikki Kemiönsaaren asukkaat osallistumaan Söderlångvikin rauhan ja ystävyyden taideteoksen rakentamiseen – Tuo rakennuspalikkasi Söderlångvikin kartanoon silloin, kun se sinulle parhaiten sopii tai viimeistään 17.2. klo 12.00 kun rauhan ja ystävyyden manifestaatio alkaa.

Haluamme rakentaa jotain kaunista yhdessä kanssasi vastareaktiona maailmassa meneillään oleviin julmiin sotiin. Ukrainan sota ei näe loppua, ja Gazan kaista on juuri nyt vaarallisin paikka maailmassa lapsen asua.
Rakennamme, kun muut tuhoavat. Lisätietoa.(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun)

Museossa on avoimet ovet klo 11-17, ei pääsymaksua. Glassgaraget on avoinna klo 11-17.

Afternoon Tea -tarjoilu museossa klo 13-15, hinta 25 €. Linkki ennakkoilmoittautumiseen(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun).  Lisätietoa.(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun)

KUF revy: He va på tiidn!! Wrethalla, Kemiö, klo 19.00 Liput: 25/15 €

SUNNUNTAI 18.2

Bio Fix: Myrskyluodon Maija, Villa Lande, klo 14.00 Liput: 8 €

KUF revy: He va på tiidn!! Wrethalla, Kemiö, klo 19.00 Liput: 25/15 €

KOKO VIIKON

Ystävänpäiväaskartelua kirjastossa
Taalintehdas, ma 12. helmikuuta klo 13-15
Kemiö, ti 13.2. klo 13-16
Västanfjärd, to 15.2. klo 15-18
Kemiönsaari juhlii ystävyyttä paitsi viikonloppupäivänä myös koko viikon. Kirjastossa teemme kortteja ja ystävyysrannekkeita läheisillemme.  Kirjasto tarjoaa materiaalin. Tule mukaan, yksin tai ystävän kanssa!

Sokkotreffit kirjan kanssa!
Lähenevän ystävänpäivän kunniaksi kirjasto tarjoaa myös sokkotreffejä. Uskaltaudutko kokeilemaan?  Lainaa joku paketoidusta kirjoista ja ylläty. VINKKI: Jos sokkona lainaaminen arveluttaa, on kirjoista lyhyt kuvaus paketin päällä.