Siirry sisältöön

Keväthuuto – Inka Hannula ja Teemu Raudaskoski

Aika:
- klo -
Paikka:
Kulturhus Björkboda
Osoite:
Smedskullavägen 3
Järjestäjä:
Kulturhus Björkboda

Keväthuuto
Inka Hannula ja Teemu Raudaskoski
Kulturhus Björkboda, Galleria
26.4.–26.5.2024

Kulturhus Björkbodassa on huhti-toukokuussa esillä tamperelaisen taiteilijaparin Inka Hannulan ja Teemu Raudaskosken värikkäitä ja abstrakteja yhteismaalauksia.

Maalausten ja monitaiteellisten projektien parissa työskentelevät taiteilijat ovat tehneet yhteisteoksia vuodesta 2020 alkaen. He maalaavat yhtä aikaa samaa maalauspohjaa ja vievät teoksia eteenpäin toistensa maalausjälkiä jatkaen. Teoksia ei suunnitella etukäteen, vaan improvisaatio ja yhteistyö vievät yllätyksellistä prosessia eteenpäin. Teosten syntyyn vaikuttaa taustalla soiva musiikki, kahden taiteilijan dialogi ja sattuma.

“Kun kaksi kuvataiteilijaa maalaa samaa teosta, asetelma on jo itsessään kiinnostava. Inka Hannulan ja Teemu Raudaskosken yhteismaalauksista vielä kiehtovampia tekee se, että ne näyttävät yhden ihmisen tekemiltä.”
– taidekriitikko Pasi Salonen

Näyttelyn nimi Keväthuuto on lainattu Astrid Lindgrenin Ronja Ryövärintytär -tarinasta. Kevään tullessa päähenkilö Ronja syöksyy päätäpahkaa ihanaan villiin ja vapaaseen kevääseen. Keskellä kevääseen heräilevää metsää hänen on pakko huutaa keväthuuto kuin lintu, korkeasti ja kimeästi, muuten hän omien sanojensa mukaan halkeaa.

Keväthuuto -nimi sopii hyvin kuvaamaan näyttelyn maalausten villiä ja vapaata maailmaa, jonka sekaan voi sukeltaa tekemään omia löytöretkiä erilaisten tilanteiden ja tunnelmien parissa. Näyttelyn ajankohta sattuu myös sopivasti hetkeen, kun kevät on Suomessa parhaimmillaan. Taiteilijat kutsuvat kävijät näyttelyyn riemuitsemaan Ronjan tapaan väreistä ja leikkisästä muotojen tanssista.

Lisätietoa:
Inka Hannula
044-3531196
inka.hannula@gmail.com
www.hannularaudaskoski.com
IG: @hannularaudaskoski

Ilmainen / Gratis

Avoinna / Öppet:
To/Tor: 11:00-17:00
Pe/Fre: 11:00-17:00
La/Lör: 11:00-15:00
Su/Sön: 11:00-17:00

tai sopimuksen mukaan: info@kubu.fi