Siirry sisältöön

Mitä me teemme täällä / Lipasti, Sakko & Holmén

Aika:
- klo -
Paikka:
Kulturhus Björkboda
Osoite:
Smedskullantie 3
Järjestäjä:
Kulturhus Björkboda

MITÄ ME TEEMME TÄÄLLÄ
Jussi Lipasti, Elisa Sakko & Lisa Holmén
Avajaiset 9.2.2024 klo 18-20

Kulturhus Björkboda
9.2.-10.3.2024
to-su: 11-17 (la: 11-15)

Mitä me teemme täällä, mitä tuomme mukanamme asettuessamme uuteen ympäristöön. Näyttely kokoaa yhteen teoksia kolmen kuvataiteilijan pääasiassa aiemmasta tuotannosta. Taiteilijoita yhdistää kunkin yksilöllinen suhde Kemiönsaareen. Saari on lapsuuden ja nuoruuden elinympäristö tai uusi koti. Näyttelyn teokset käsittelevät muuttoa, virheen korjaamista, luonnon ja urbaanin ympäristön välistä suhdetta, rajoittamista, sopeutumista, lintuja sekä omia nuoruuden kokemuksia.

Jussi Lipasti (s.1990) on Kemiönsaarella asuva ja työskentelevä kuvataiteilija. Hän työskentelee pääasiassa veiston ja installaation keinoin. Hän on kiinnostunut kontrastien luomisesta, jossa herkät luonnonmateriaalit kohtaavat nykyteknologian tietokoneohjelmat ja lasersäteet. Lipastin työt käsittelevät usein väkivallan eri muotoja, yhteiskuntamme sosioekonomisia asetelmia sekä yhteisen tilan jakamista muunlajisten kanssa. Jussi Lipasti on valmistunut kuvataiteilijaksi Turun Taideakatemiasta 2023.
IG: @jussi.lipasti

Elisa Sakko (s.1994) käsittelee töissään kommunikaatiota, yhteyden ja erillisyyden kokemuksia sekä eri materiaalisuuksien välillä tapahtuvaa liikettä. Hänen työskentelynsä pohjautuu vanhojen teosten hajottamiseen, sekä muihin löydettyihin ja saatuihin materiaaleihin, joita hän purkaa, kasaa ja järjestelee uudelleen. Sakon työskentelyä ohjaa etenkin kiinnostus materiaalin aktiiviseen toimijuuteen. Elisa Sakko asuu ja työskentelee tällä hetkellä Kemiönsaarella pääosin kuvanveiston ja installaation keinoin. Hän on valmistunut kuvataiteilijaksi Turun Taideakatemiasta 2022.
www.elisasakko.com

Lisa Holmén (s.1999) on Kemiönsaarelta kotoisin, tällä hetkellä Turun taideakatemiassa opiskeleva kuvataiteilija. Hänen tämänhetkinen ilmaisunsa koostuu enimmäkseen kuvanveistosta, mutta myös maalauksesta ja performanssista. Aiheet sijoittuvat usein luontoon tai arkipäivään ja etsivät sieltä yhtenäisyyksiä tai samaistumispintaa tunnetiloihimme. Teokset ilmenevät usein tummanpuhuvina, haikeina tai tragikoomisina tarinoina, joista voi löytää kosketuksen johonkin lohduttavaan.
IG: @aavaalue