Siirry sisältöön

BIO FIX: Päiväleffa – One Life

Aika:
klo -
Paikka:
Bio Fix, Villa Lande
Osoite:
Engelsbyntie 8, 25700 Kemiö
Hinta:
5€
Järjestäjä:
Kemiönsaaren kunnan kulttuuripalvelut

Anthony Hopkinsin uusi elokuva nähdään Päiväleffana Bio Fixissä 4.4.! Päiväleffa on Kemiönsaaren vanhusneuvoston aloite ja ensimmäiset Päiväleffa-näytökset järjestettiin suurella menestyksellä syksyllä 2023. Nyt on uuden elokuvan aika! Sisäänpääsymaksu on alennettu 5 euroon.

ELOKUVASTA:

Uskomaton tositarina kertoo Sir Nicholas “Nicky” Wintonista, joka päivää ennen toista maailmansotaa pelasti yli kuusisataa lasta tuholta natsien käsistä. Nicky piti itseään pankkiirina, ei humanitäärinä, mutta vieraillessaan Prahassa vuonna 1938 hän näki pakenevien juutalaispakolaisten tilanteen. Hän teki sen minkä uskoi olevan oikein – sen mitä kuka tahansa tekisi – ja omistautui asialle. Sota lähestyi, ja alkoi kilpajuoksu aikaa vastaan. Kuinka monta lasta hän voisi vapauttaa ennen kuin aika loppuisi?

Viisikymmentä vuotta myöhemmin eletään vuotta 1988, ja Nickyä edelleen vaivaa niiden lasten kohtalo, joita hän ei pystynyt auttamaan. Vasta kun hänet yllätettiin selviytyneiden toimesta suorassa televisiolähetyksessä, hän saattoi hyväksyä, että jopa yhden ihmishengen pelastaminen on voitto silloin, kun kohtaamme murskaavia rikoksia ihmisyyttä vastaan. Britannian kansalaiset oppivat totuuden sankarista heidän keskuudessaan.

One life elokuvan pääosissa Oscar-voittaja Anthony Hopkins, Lena Olin, Johnny Flynn, Oscar-ehdokas Jonathan Pryce, Oscar-ehdokas Helena Bonham Carter, sekä Romola Garai.

ESITYKSET
Torstai 4.4 klo 14.00

TIEDOT
Ikäraja: 12
Pituus: 102 min.
Kieli: englanti
Tekstitys: suomi, ruotsi
Liput: 5€

TEKIJÄT
Ohjaus: James Hawes
Käsikirjoitus: Lucinda Coxon, Nick Drake
Näyttelijät: Anthony Hopkins, Johnny Flynn, Helena Bonham Carter, Jonathan Pryce, Lena Olin
Genre: Draama

TRAILERI